Facebook hozzászólás
627

Ropogós narancsos halfilé – kicsit másként

A hal egészséges, bár éves szinten sajnálatosan keveset fogyasztunk belőle. Ezt a receptet nemrég tanultam egy vidéki étteremben, és azóta többször elkészítettem otthon is.A narancs és a kukoricapehely teszi különlegessé.

Hozzávalók:

  • 800 gr tengeri halfilé (hekk)
  • kukorica keményítő
  • kukoricapehely
  • olaj
  • 2 narancs
  • petrezselyemzöld
Elkészítés.
A halszeleteket enyhén besózzuk és narancslével jól meglocsoljuk. Két kanál kukorica keményítőt vízzel simára keverünk, amíg joghurt állagú masszát nem kapunk. Egy másik edénybe összetörjük a kukoricapelyhet.A halat belemártogatjuk a kukorica keményítőbe, majd megforgatjuk a kukorica pehelyben, és egy kicsit „rápacskoljuk” a masszát. Bő olajban aranysárgára sütjük. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel, és narancs karikákat teszünk hozzá.
A sült halszeletek pikáns zöldségágyon is jól mutatnak! Hát még az íze, milyen fantasztikus! Íme a receptje!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!