Facebook hozzászólás
402

Rizskoch ribizli esszenciával

Mi sem egyszerűbb, mint egy  gyors rizskoch, például egy tartalmas leves mellé, vagy desszertnek. Ezúttal a zablisztes barna rizskochhoz egy különleges ribizli eszenciát készítettem. Szuper ötlet volt, mert remekül feldobta az amúgy natúr, édes sütit.

Rizskoch, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók a rizskoch-hoz:
350 g barna rizottó rizs
3 dl habtejszín
5 dl víz
30 g cukornak megfelelő édesítő (negyedannyit használtam)
2 teáskanál vanília kivonat
2 citrom héja
3 tojás
10 g liszt (én teljes kiőrlésű zablisztet használtam)
30 + 5 g vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa

Ribizli öntethez:
150 g ribizli
2 evőkanál befőzőcukor(diabetikus)

Elkészítése:
A tejszínt és a vizet összeöntöm, felmelegítem, és elkeverem benne az édesítő felét, majd hozzáadom a rizst, és gyakori kevergetés mellett tejberizsként elkészítem. Amikor elkészült, hagyom, hogy langyosra hűljön, ekkor mehet bele a vanília kivonat és a citrom héja is reszelve.
A tojásokat szétválasztom, a sárgáját 1 evőkanál édesítővel habosra keverem, a fehérjét pedig habbá verem. A sárgáját és a nagyobbik adag vajat a rizshez keverem, majd mehet bele a liszt is, végül a tojásfehérje habnak először az 1/3 részét keverem hozzá, hogy fellazuljon. Végül a többi hab is mehet bele, ezt már óvatosabb mozdulatokkal, hogy ne törjem össze.
A sütőformát a kisebbik adag vajjal kikenem és a zsemlemorzsával megszórom, a tésztát beletöltöm a formába. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.

A ribizli eszenciához nyáron frissen szedett és lefagyasztott ribizlit használtam, kiolvasztás után felöntöm a vízzel, hozzáadom a befőzőcukrot és összeforralom. Végül pürésítem az egészet egy rúdmixer segítségével, és átszűröm még melegen. Egy tasakba töltve a csíkozva díszítettem a tortaszeleteket.

Kata többi receptje itt olvasható.

Brokkolis, baconös felfújt
Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!