Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 15. 18:00 | Kandikó Éva

Ribizlis túrókrém, a szuper igazi nyári desszert

Ez a gyümölcsös desszert bizonyára igen közkedvelt lesz, hiszen sütés nélkül készül, és remekül hűsít a nyári melegben! A piacra éppen érkezik a ribizli – mindannyiunk örömére!

Kép: Pixabay

Hozzávalók
30 deka ribizli
25 deka tehéntúró
8 deka porcukor
3 deci tejszín
fél citrom héja
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés
A ribizlit leszemezzük, megmossuk, és lecsepegtetjük. A túrót finom szűrőn vagy szitán áttörjük, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, és összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, beletesszük a porcukrot, majd a kétharmadát hozzátesszük a túróhoz. Talpas poharakat vagy desszertes tálkákat megtöltjük félig a túrókrémmel, elosztjuk rajta a ribizlit, majd rátesszük a krém másik felét. A maradék tejszínhabbal és pár szem ribizlivel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Habos, gyümölcsös piskótarolád
Bármilyen családi ünnepre kitűnően megfelel ez az igen dekoratív, és egyáltalán nem bonyolult habos, gyümölcsös rolád, melegen ajánlom!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

leves, őszibarack, puding, sütemény, torta, válogatás

Őszibarack dömping

A kedvenc fajtám a Napsugár, bár szeretem a fehér húsú Mariskát is. Édességbe bármelyiket rakhatod, csak nyerhetsz vele.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!