Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 06. 15:00 | PP-Eletforma

Répás keksztallér – a bikinibarát nassolnivaló

Ha már unod a strandos lángost és palacsintát, vagy éppen szeretnél valami egészségeset rágcsálni a fürdőzések után, akkor éppen jó helyen jársz. Ez a finom répás keksz csupa diétás összetevőből készült, így a bikinid se fog morgolódni miatta…

Kép: andio.hu

Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre reszelt sárgarépa,
  • 1 tojás,
  • 8 dkg cukor (nyírfa, kókusz, stevia, eritriol, stb),
  • 1 bögre apró szemű zabpehely,
  • másfél teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • csipet Himalája só,
  • 1 vanília rúd kikapart belseje,
  • 3/4 bögre liszt (teljes kiőrlésű, kókuszliszt, ….),
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Keverd össze először a száraz hozzávalókat, a pelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, fahéjat. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a zsiradékkal. Öntsd össze a kettőt, végül add hozzá a répát.

Tedd hidegre a tésztát minimum fél órára. Ha ennél több időre hagyod a hűtőben, fóliával takard le a tetejét, nehogy kiszáradjon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Formázz 15 egyforma kis gombócot, és lapítsd el a sütőpapíron. Süsd 12-15 percet, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tepsiben. (Forrás: andio.hu)

Zabfalatok, Kép: bulkshop.hu

Kép: bulkshop.hu

De ha már ennyire belejöttetek a sütésbe, akkor érdemes ezeket a finom zabfalatokat is elkészíteni! Lapozzatok tovább a receptért!



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább
paermezán, pulyka, salotta hagyma, spenót

Spenótos pulykás rizottó

Ma is az egyik legnépszerűbb egytálétel a rizottó. Olasz fogás, melynek lényege, hogy csak jó minőségű alapanyagokat válasszunk.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!