Facebook hozzászólás
1 378

Répás keksztallér – a bikinibarát nassolnivaló

Ha már unod a strandos lángost és palacsintát, vagy éppen szeretnél valami egészségeset rágcsálni a fürdőzések után, akkor éppen jó helyen jársz. Ez a finom répás keksz csupa diétás összetevőből készült, így a bikinid se fog morgolódni miatta…

Kép: andio.hu
Kép: andio.hu

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre reszelt sárgarépa,
  • 1 tojás,
  • 8 dkg cukor (nyírfa, kókusz, stevia, eritriol, stb),
  • 1 bögre apró szemű zabpehely,
  • másfél teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál őrölt fahéj,
  • csipet Himalája só,
  • 1 vanília rúd kikapart belseje,
  • 3/4 bögre liszt (teljes kiőrlésű, kókuszliszt, ….),
  • 2 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés:

Keverd össze először a száraz hozzávalókat, a pelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a sót, fahéjat. Egy másik tálban a tojást a cukorral és a zsiradékkal. Öntsd össze a kettőt, végül add hozzá a répát.

Tedd hidegre a tésztát minimum fél órára. Ha ennél több időre hagyod a hűtőben, fóliával takard le a tetejét, nehogy kiszáradjon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Formázz 15 egyforma kis gombócot, és lapítsd el a sütőpapíron. Süsd 12-15 percet, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni a tepsiben. (Forrás: andio.hu)

Zabfalatok, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

De ha már ennyire belejöttetek a sütésbe, akkor érdemes ezeket a finom zabfalatokat is elkészíteni! Lapozzatok tovább a receptért!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!