Facebook hozzászólás
381

Répás keksz

Egészséges ropogtatni való, akkor járunk legjobban, ha rögtön dupla adaggal kezdünk. Legyünk óvatosak a sütésnél, nehogy megégjenek a kekszek!

Répás keksz, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
(1 bögre = 2,5 dl)
1,5 bögre reszelt sárgarépa
fél csésze víz
fél csésze reszelt cheddar sajt
2 db nagy tojás
1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 nagy csipet só

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Keverjük össze a répát és a vizet, majd fedjük le az edényt, és 700 W-on 3 percig mikrózzuk. Szűrjük le a répát, és egy tiszta konyharuhán szárítsuk le. Egy késes betétű aprítóban keverjük össze a répát, a sajtot, a sót és a tojásokat. Hagyhatjuk a masszát kicsit durvábbra is, de akár pépesre is keverhetjük. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el azzal is. Enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki a kapott tésztát kb. fél centi vastagra, és kiszúróval vágjunk belőle különböző formájú darabokat. Használhatunk egyszerűen pizzavágót is, ha csak csíkokat szeretnénk. Tegyük a darabokat sütőpapírral bélelt tepsire, szórjuk meg egy kevés sóval, majd 190 fokos sütőben süssük 15-20 percig a kekszeket.

Túrótorta liszt- és cukormentesen
Túróból számtalan finomabbnál finomabb desszertet varázsolhatunk, akár pohárkrémet, akár rétest, akár pitét, akár tortát szeretnénk készíteni. Ráadásul ez a változat liszt- és cukormentes, sokak kedvence lesz egész biztosan.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!