Facebook hozzászólás
513

Rékasi gulyásom, ahogy Apukám szereti

Édesapám mindig is kedvelte a leveseket. Gasztronómiai magyarázata is van, állítja, a levesben a lé a jó. A gulyást is így kedveli – bő lével, kicsi kenyérrel. A hétvégén három tányérral is kért, majd boldog volt, mert végre melege lett, ami nagy dolog egy idős embernél! 

Gulyás, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az én hentesem eleve kockára vágva árulja a gulyásnak valót, de ha nálatok nincs ilyen kedves ember, akkor jó, ha megélezed a késed (szerintem ez férfi munka), és nekiállsz a kockázásnak. Az apróra kockázott hagymát a zsiradékon megpirítjuk, rádobjuk a húst, jól megkavarjuk, hogy a húskockák minden részét érje a forró, hagymás zsír.  Megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük hideg vízzel. Ha úgy félig puha a hús, jöhetnek a leveszöldségek, majd röviddel ezután a krumpli, és készre főzzük. Ha szereted a kuktát, készítsd abban, amint felöntötted vízzel, adj hozzá mindent, tedd kis lángra, és hagyd, hogy „magától megfőzze magát”. Jó étvágyat!

A jó kis egytálétel után valami édesség dukál, én rétest tálaltam! Nagy sikere volt!

Fahéjas sütőtökös rétes
Rétest sokan, sokféleképpen készítenek, és a töltelékek is jól variálhatók. Most egy tökös variációt mutatunk, egyszerű és bonyolult változatban!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!