Facebook hozzászólás
5 831

Rántott sajt, amit sosem rontasz el

Nagyon szeretem a rántott sajtot, mindegy, hogy trappistából vagy camembert-ből van. Azonban elég rizikós a készítése, gyakran kilyukad a panír rajta, a sajt pedig belefolyik az olajba. Mióta ezt a receptet megszereztem egy görög szigeten lévő étteremben, sosem csinálom másként a rántott sajtot. Elronthatatlan recept következik.

Rántott sajtgolyók, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
25 dkg sajt reszelve
2 db tojás
1 evőkanál liszt
egy kevés friss petrezselyem
bors
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A reszelt sajthoz hozzáadom a két tojást és a lisztet, kissé megborsozom, beleszórom a petrezselymet, majd a masszából golyókat formálok. Minden golyót meghempergetek zsemlemorzsában, és egy olyan edényben sütöm ki, amelyben a golyók majdnem el tudnak merülni az olajban. Használjunk kicsi serpenyőt,  így kevesebb olaj is elég lesz a sütéshez.

Majonézes kukorica salátával és sült krumplival szoktam tálalni.

Tudod, hogy mitől sajt a sajt?
Az előállítása három alapvető “találmányon” alapul, melyeket sok ezer évvel ezelőtt “fedeztek fel”, és amelyek mind a mai napig változatlanul érvényben vannak. Íme, egy kis sajttörténelem.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!