Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 02. 18:00 | Salamon Csilla

Rántott hús torta

Ahogy mondani szokták, itt-ott még a kerítés is kolbászból van. Csillánál a torta pedig rántott húsból készül. A recept hagyományos, ám a tálalási mód igen ötletes.

Rántott hús torta, Kép: Salamon Csilla

Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

1 kg burgonya
sóízlés szerint
2 dl tejföl
1 kg sertéshús
3 db tojőás
6 csapott ek liszt
6 ek zsemlemorzsa
5 dl olaj (sütés)
1 csokor petre4zselyem(tálalás)

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. Összenyomkodjuk, és a tejföllel jó alaposan kikeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és sóval megszórjuk. Beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába, és forró olajban kisütjük. Egy lapos tányérra halmozzuk a krumplipürét kör alakban, szépen elsimítjuk, és körberakjuk rántott hús szeletekkel. Közepét ízlés szerint dekoráljuk, és fodros petrezselyemmel díszítjük.

Parmezános csirke paradicsommártásban
Olasz étel, előszeretettel készítik arrafelé, de én kóstoltam már Amerikában is, ott chicken parmesan a neve. Remekül ötvözi a klasszikus magyar rántott húst az olasz paradicsomos ételekkel, amelyeket a magyarok is nagyon kedvelnek. Elkészítése egyszerű, ha kipróbáljátok, biztosan bevonul a családi repertoárba.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

egyszerű, előétel, gyors, répa

Réparopogós – egyszerűen

Nincs már olyan messze a primőrök ideje, amikor tobzódhatunk a vitaminokban! Addig is itt a derék répa, ami mindig kéznél van!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!