Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 07. 16:00 | Kandikó Éva

Rakott kelkáposzta

Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.

Rakott kelkáposzta, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 deka héjában főtt burgonya,
50 deka kelkáposzta,
40 deka darált hús,
15 deka füstölt szalonna,
15 deka reszelt sajt,
2 fej vöröshagyma,
fél csomag apróra vágott petrezselyemzöld,
2 deci tejszín,
2 deka vaj,
1-1 kávéskanál kömény és mustár,
kevés reszelt szerecsendió,
ízlés szerint só,
őrölt bors.

Elkészítése:
A kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s a visszamaradt szalonnazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd megpirítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk, lerakjuk a burgonya felét, rátesszük a kel felét, majd a darált húst. Megszórjuk a reszelt sajttal, utána megint kel jön, amelyre a maradék burgonya kerül. Leöntjük a megsózott, borsozott és szerecsendióval ízesített tejszínnel, és előmelegített sütőben készre sütjük.

 

 

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább
csirke, egyszerű, hagyma, laktató, paradicsom, pörkölt, zúza

Falusi zúzapörkölt Mártinál

Sokan ódzkodnak a belsőségektől, pedig a tévhitekkel ellentétben egészségesek, finomak, és változatossá teszik a heti menüt.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!