Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. március 07. 16:00 | Kandikó Éva

Rakott kelkáposzta

Zöldséges is, húsos is, no meg gyors is ez a pompás egytálétel. Ebédre és vacsorára is ajánljuk. A hozzávalókat mindenki ízlése és kedve szerint variálhatja.

Rakott kelkáposzta, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 deka héjában főtt burgonya,
50 deka kelkáposzta,
40 deka darált hús,
15 deka füstölt szalonna,
15 deka reszelt sajt,
2 fej vöröshagyma,
fél csomag apróra vágott petrezselyemzöld,
2 deci tejszín,
2 deka vaj,
1-1 kávéskanál kömény és mustár,
kevés reszelt szerecsendió,
ízlés szerint só,
őrölt bors.

Elkészítése:
A kelkáposztát laskára vágjuk, majd sós-köményes vízben félpuhára főzzük, és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. A pörcöket kiszedjük, s a visszamaradt szalonnazsírban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, majd megpirítjuk. A főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy sütőedényt kivajazunk, lerakjuk a burgonya felét, rátesszük a kel felét, majd a darált húst. Megszórjuk a reszelt sajttal, utána megint kel jön, amelyre a maradék burgonya kerül. Leöntjük a megsózott, borsozott és szerecsendióval ízesített tejszínnel, és előmelegített sütőben készre sütjük.

 

 

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

burger, fasírt, kendermag, vegán, vöröslencse

Vegán lencseburger

Jól bírja strapát, szállítható, szendvicsekben magunkkal vihetjük a munkahelyünkre, másnap is finom, hidegen és melegen egyaránt.

Tovább
alaplé, krémleves, tejszín, zeller

Zellerkrémleves

Érdemes egy évadzáró zellerkrémleves partit tartani, szuper megkoronázása lesz ez az érdekes sajt chips.

Tovább
kukoricaliszt, nemzeti étel, pupusa

Pupusa

Egy könnyű, gyors vagyora mindig jól jön, és ha kicsit különlegesebb is, mint amit megszokott a család, az külön pozitívum.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!