Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. június 13. 19:30 | PP-Eletforma

Rakott cukkini

Eredetileg francia recept, ám ízvilága annyira közel áll hozzánk, hogy nem az eredeti nevét “Nizzai cukkini” hagytam meg neki a recepttárban, amikor először kipróbáltam. Akár önálló fogásként, akár grillezett húsok mellé, köretként nagyon finom. Nem mellékes szempont, hogy pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók: (4 személyre)

Fél kiló zsenge zukkini

30 dkg új burgonya

4 kis fej vörös hagyma (de tehetünk bele mennyiségileg ugyanannyi új hagymát is!)

Fél kiló paradicsom

10 dkg reszelt sajt

2-3 evőkanál olíva olaj

Só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. A cukkinit is felkarikázzuk egy tálba enyhén besózzuk, hogy egy kis levet eresszen.  Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Az aljára felkarikázzuk a krumplit. Megsózzuk, majd erre jön a hagyma, rá a cukkini, majd a tetejére a paradicsom felkarikázva. Megsózzuk, megborsozzuk, és meglocsoljuk 1-2 evőkanál olíva olajjal. Fóliával lefedjük, 180 fokos ütőbe dugjuk, és kb. fél órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe. A hőfokot emeljük 200-220 fokra, hogy a lé párologjon, a sajt pedig szép aranyos süljön a tetején. Máris kész és tálalhatjuk!

Jó étvágyat kívánunk!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!