Cikk nyomtatása | Hozzászólások (9) |
Megosztás:
2013. december 25. 11:00 | PP-Eletforma

Rakott zöldbab

Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy fantasztikus zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem fogod megbánni!

A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldségfélénk és rakottasan elkészítve mennyei! – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

40 deka zsenge, zöld hüvelyű zöldbab,

20 deka paradicsom,

20 deka reszelt sajt,

15 deka póréhagyma,

1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem,

4 gerezd fokhagyma,

5 deka vaj,

3 deci tejföl,

só, őrölt bors.

Elkészítése: a feldarabolt zöldbabot sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.

További ínycsiklandó recepteket itt találhatsz!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások (9) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

citrom, citrom torta, omlós tészta, vaksütés

Francia citrom torta

A tészta összeállításának módja eltér az eddig megszokottól, de érdemes így is kipróbálni, nagyon kellemes, omlós a végeredmény.

Tovább
ásványi anyagok, brokkoli, kukorica, póréhagyma, szezámmag

Szezámmagos saláta

A szezámmag kalciumban különösen gazdag, de a káliumnak, foszfornak, magnéziumnak, vasnak is bő forrása. Érdemes tehát eszegetni!

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!