Cikk nyomtatása | Hozzászólások (9) |
Megosztás:
2013. december 25. 11:00 | PP-Eletforma

Rakott zöldbab

Ha szakítani akarsz a karácsonyi menük nehéz ételeivel és egy fantasztikus zöldséges ételre vársz, akkor próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem fogod megbánni!

A zöldbab az egyik legegészségesebb zöldségfélénk és rakottasan elkészítve mennyei! – Kép: Pixabay

Hozzávalók:

40 deka zsenge, zöld hüvelyű zöldbab,

20 deka paradicsom,

20 deka reszelt sajt,

15 deka póréhagyma,

1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem,

4 gerezd fokhagyma,

5 deka vaj,

3 deci tejföl,

só, őrölt bors.

Elkészítése: a feldarabolt zöldbabot sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot, a rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.

További ínycsiklandó recepteket itt találhatsz!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások (9) |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

aszalt gyümölcs, csokoládé, dió, keksz, szalámi

Csokiszalámi

Remek recept az ünnepekre, akár ajándékba is adhatjuk, nem vallunk vele szégyent. De gondoljunk a saját készleteinkre is!

Tovább
brokkoli, fta sajt, hajdna, karfiol, répa, zöldségek

Feta sajtos hajdina

A hajdina csodás gabona, a keserűfűfélék családjába tartozik, története igen messzire nyúlik vissza. Gluténmentes diétába illik.

Tovább
brokkoli, pesto

Brokkoli pesto

Pestót készíteni nem csak nyáron lehet különböző zöld levelekből, télen sem kell lemondanunk erről az üdítő színű finomságról.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!