Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. július 24. 15:00 | Krajcsó Judit

Rakott zöldbab, a nyár egyik kedvence

A zöldbab a nyári szezon egyik kedvenc zöldsége, levesek, főzelékek, de még rétesek kitűnő alapanyaga. Mi most egy gyors rakottast készítettünk belőle, amit a vegetáriánusok is imádni fognak.

Ideje van a zöldbabnak is Kép: Pixabay

Ideje van a zöldbabnak is Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 40 deka zsenge, zöld hüvelyű zöldbab,
  • 20 deka paradicsom,
  • 20 deka reszelt sajt,
  • 15 deka póréhagyma,
  • 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselyem,
  • 4 gerezd fokhagyma,
  • 5 deka vaj,
  • 3 deci tejföl,
  • só, őrölt bors.

Elkészítése:

a feldarabolt zöldbabot sós vízben félig megfőzzük, lecsöpögtetjük. A paradicsomokról lehúzzuk a héjukat, majd felkarikázzuk, a pórét is vékony szeletekre vágjuk. Vajjal kikenünk egy kisebb sütőedényt, leterítjük az alján a hagymaszeleteket, majd rétegezve rátesszük a babot és a paradicsomot. A rétegeket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt sajt felével. A tetejére tesszük a maradék sajtot és néhány vajdarabkát, majd forró sütőben 20-25 percig sütjük.

Tipp: akik nem bírják hús nélkül, azok szelhetnek közé sonkát vagy virslit, de 30 deka darált húsból készíthetnek egy gyors pörköltet, és azt egyik rétegként hozzáadhatják a rakottashoz.

Húsos-borsós-tészta-Kép-maxkonyhaja

 

 

De ha már rakjuk, “pakoljuk” egymásra a finomságokat, akkor a cukorborsó se maradjon ki! Kattints tovább ezért a húsos rakott tésztáért!

 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!