Facebook hozzászólás
8 370

Rácsos tészta, ahogy anyáink sütötték

Sütötte ezt már anyánk is, nagyanyánk is, annyira alapmű, hogy szinte kötelező megtanulni. Mutatós, szapora, és gyorsan is fogy. Merthogy igen finom…

Baracklekvárral a legfinomabb…

Hozzávalók

25 deka finomliszt
17 deka margarin
13 deka cukor
13 deka darált dió
1 egész tojás és 1 tojás sárgája
csipetnyi só
késhegynyi őrölt fahéj
lekvár a töltéséhez

Elkészítése

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a sóval, fahéjjal és az egész tojással. Annyi vizet dolgozunk bele, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipóvá formázzuk, és folpackba csomagolva legalább fél napra hideg helyre tesszük.

Sütés előtt a sütőt 200 fokra bemelegítjük.

A tészta felét közepes tepsi nagyságú (20×40) lappá nyújtjuk, kibéleljük vele a tepsit, majd lekvárral gazdagon megkenjük. A visszamaradt tésztából kisujjnyi rudakat sodrunk, és rács alakban a lekváros félre fektetjük. A rácsot a tojás sárgájával megkenjük, majd a tésztát a sütőben végig erős hőfokon addig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
Ha kihűlt, felszeleteljük, és porcukorral meghintjük.

Tipp: Baracklekvárral alegfinomabb, de ízlés (és kamra) szerint lehet más gyümölcslekvárral is készíteni.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!