Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 22. 15:00 | László Márta

Pulykás sült karfiolsaláta

Olyan zöldségeket és gyümölcsöket gyűjtött egy csokorba az egyik legnagyobb baromfitermékeket készítő cég háziasszonya, amelyek kiválóan illenek a pulykahúshoz, és persze az őszhöz! Most sokak kedvence, karfiol van soron. A keshudió, a méz, az áfonya teljesen megbolondítja!

Pulykás sült karfiolsaláta, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók négy éhes szájhoz:

  • 1 kis fej karfiol
  • 50 dkg pulykamell
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 szál zellerszár
  • 3 dkg kesudió
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 csipet fahéj (őrölt)
  • 1 csipet mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 ek sherryecet
  • 1 ek méz (ízlés szerint)
  • ízlés szerint só és bors

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, és össze forgatjuk 3 ek olívaolajjal, sóval és borssal. Egy sütőtálban szétterítjük és másfél óráig sütjük, amíg szépen megpirul. A sütőből kivéve kihűtjük. A húst falatnyi kockára vágjuk , és forró serpenyőben, kevés olajon aranybarnára pirítjuk. A kesudiót szétterítjük egy kis tálban és pár perc alatt a sütőben megpirítjuk. A zellert átlósan fél centis darabokra vágjuk, elkeverjük a kihűlt karfiollal, hússal, kesudióval, áfonyával. Az olajat összerázzuk az ecettel és a mézzel, fűszerezzük, majd összeforgatjuk a salátával. Ekkor már olyan éhes leszel, hogy nincs más hátra, mint egy pokrócba burkolózva átéled a mennyei ízeket! Jó étvágyat!

5 szuper őszi zöldség és gyümölcs pulykára hangolva
Megérkezett a hűvösebb ősz is, ilyenkor egyre jobban kívánjuk a tartalmas, főtt ételeket, mégsem szeretnénk tönkre tenni tavaszi-nyári diétánk eredményét! A dietetikusok által ajánlott zsírszegény és fehérjében gazdag pulykahús jól kombinálható a friss zöldségekkel, gyümölcsökkel – Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint. Gondosan olvasd el, és rájössz, hogy ma már nemcsak a szupermarketekben, hanem a piacon vagy a sarki zöldségesnél is rátalálsz az egészséges kellékekre!

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!