Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 03. 15:00 | László Márta

Pulykás rakott karfiol sütőtökkel és quinoával

Ne feledd, a quinoát az inkák aranyának is nevezik! 8-9 ezer évvel ezelőtt a Titicaca-tó környékén, már a korabeli gasztronómia része volt. A gabonaféle kicsit hasonlít a rizshez, kicsit a kuszkuszhoz, de azoknál sokkal finomabb. Így fogj hozzá ennek a vidám őszi receptnek, amit a pulyka csak megkoronáz!

Pulykás rakott karfiol quinoával, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 1 fej karfiol
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 25 dkg quinoa
  • 40 dkg sütőtök
  • 4 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt (ementáli)
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • friss kakukkfű
  • frissen őrölt szerecsendió
  • olívaolaj

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és gőzpárolóban megpároljuk, majd félretesszük. A sütőtököt falatnyi kockára vágjuk, és a gőzpárolóban azt is puhára pároljuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, vékonyan felkarikázzuk.

Pulykás quinoa saláta, aszalt sárgabarackkal
Nos, ez az a saláta, ami jól mutat kicsik és nagyon tízórais dobozában egyaránt, de lehet akár egy könnyű családi vacsora is. Egészséges összetevőiben a zöldség, a gyümölcs és a hús is jól megfér egymással.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, készre pároljuk. A quinoát kétszer annyi vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

Egy kiolajozott jénai aljára tesszük a quinoát, rátesszük a sütőtököt, a húst, és végül a karfiolt. A tejfölt összekeverjük a tojással, sóval, borssal, szerecsendióval, és a karfiolra öntjük. Megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!