Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. szeptember 11. 15:00 | Krajcsó Judit

Pulykás quinoa saláta, aszalt sárgabarackkal

Nos, ez az a saláta, ami jól mutat kicsik és nagyon tízórais dobozában egyaránt, de lehet akár egy könnyű családi vacsora is. Egészséges összetevőiben a zöldség, a gyümölcs és a hús is jól megfér egymással.

Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg  pulykamell
  • fél bögre quinoa
  • 1 db kápia paprika
  • 1 marék főtt kukorica
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve citrom
  • 4-5 db aszalt sárgabarack
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

 

Elkészítés:
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk. 1 ek olívaolajat felhevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a pulykamellet. Sózzuk, borsozzuk, préselt fokhagymával ízesítjük. 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük, félretesszük. A quinoát megfőzzük kétszer annyi vízben, leszűrjük, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a feldarabolt kápiát, újhagymát, főtt kukoricát. A felcsíkozott aszalt barackot és sült pulykamellet is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk a salátát, átkeverjük az olívalolajjal, citromlével. Felaprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Cézár-saláta – 30 perc
A Cézár salátát sokféleképpen készítik.Tápláló, egészséges, és látványnak sem utolsó.Elkészítési ideje csupán harminc perc. Sokunk kedvence. Mi így szeretjük.


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!