Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 08. 12:00 | Kandikó Éva

Prézlis karfiol

Mindig szerettem a karfiolt, már gyerekkoromban is, ami azért ritkaság a gyerekek körében. Nagymamám zseniálisan készítette ezt az egyszerű, ízletes ételt, a mai napig a számban érzem az ízét. Annyira megkívántam a minap, hogy nekiálltam, na nem mintha nagy munka lenne megcsinálni.

Prézlis karfiol, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol

fél liter tejföl
25 dkg prézli
olaj vagy zsír a prézli pirításához

Elkészítés:

A karfiolt sós vízben puhára főzöm. A víz legyen elég sós, különben az ételünk ízetlen lesz. Amikor a zöldség megfőtt, szűrjük le. Időközben megpiríthatjuk a prézlit is: a zsiradékon állandó kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk a morzsát. Végül összeállítjuk az ételt: kiolajozott jénaiban elterítünk egy réteg karfiolt, szórunk rá a pirított morzsából, meglocsoljuk tejföllel. Még egy réteg karfiol, a maradék prézli az étel tetejére kerül, az egészet befedjük tejföllel. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tejföl szép színt nem kapott. Ez nagyjából 20-25 perc.

Karfiolropogós, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

 

 

Csak azért nem készítem el minden nap, mert nincs az a mennyiség, amit ne tudnék belőle eltüntetni. Íze hasonlít a rakott karfioléra is, és a tócsniéra is, hidegen, melegen egyaránt addiktív. Receptért kattints a képre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!