Facebook hozzászólás
405

Portugál csirke krumpliágyon

Ez a portugál recept izgalmat visz a sokunk számára már kissé uncsi sült csirke elkészítésébe. Az olívás-fokhagymás pác és a hús szaftjával felturbózott krumpli különleges ízélményt kínál!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók
1 csirke (de lehet csak comb és mell is)
60 deka burgonya
2 csésze rizs
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
őrölt fekete bors

olívaolaj

Elkészítése
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és finoman besózzuk. Egy kis csészébe olívaolajat öntünk, a fokhagymagerezdeket beletörjük, és két teáskanál paprikaőrleményt keverünk hozzá. Ezzel bekenjük a csirkét.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy hőálló tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, vizet öntünk alá, majd rácson fölé tesszük a csirkét, hogy a hús leve a krumpli ízét gazdagítsa. A csirkét – alatta a krumplival –  250 Celsius-fokos sütőben szép aranylóra sütjük, legfeljebb 50-60 perc alatt.
Közben a hagymát felkockázzuk, egy evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáöntünk a rizst, és egy picit megfuttatjuk a hagymás olajon. Ezután ráöntünk négy-öt csésze vizet, és sózzuk, borsozzuk. Kis lángon félig lefedve addig főzzük, amíg az összes folyadékot fel nem szívja.

Életforma-tippek

Ez a recept nem nehéz, csak szokatlan az elkészítési módja.

Persze úgy is meg lehet csinálni, hogy a tűzhely rácsára tesszük a csirkét, és alá tepsiben a krumplit, de azért lehet ennél kényelmesebb módot is választani. Rátehetünk egy meglévő grillrácsot is egy tepsire, de a legjobb, ha van otthon egy pont ehhez való eszközünk. Mi most épp egy ilyet ajánlunk: egy olyan tepsit, amelyhez van grillrács is. 1850 forintba kerül. Ez azért is nagyon jó, mert természetesen külön is használható, nem csak akkor, amikor épp portugál csirkét készítünk…

Az Életforma Shopban pedig most számos akciós akciós terméket találsz! Az akció szeptember 4-éig, illetve a készlet erejéig tart.

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!