Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. június 03. 19:00 | László Márta

Pompás saláta bébicéklából

Kicsi korom óta imádom a céklát. Ilyen kicsivel viszont még nem volt dolgom. Kedvenc bizöldségesem adott hozzá ötletet is. Ha még pikánsabbat szeretnél, akkor úgy hámozd meg, hogy a gyökérzet vége rajta maradjon. Felkarikázni sem kell, mert olyan kicsi, hogy pár óra alatt úgy is átjárja a salátalé. …És jól mutat az asztalon egy ilyen vicces saláta.  

Saláta bébicéklából, fürjtojással, bazsalikommal díszítve, Kép: László Márta

Fürjtojással, bazsalikommal díszítdettem, Kép: László Márta

Hozzávalók 2 éhes szájhoz:

  • 1/2 kg bébickla
  • 2,5 ek 10%-os ecet
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 ek só
  • 1 tk ecetes torma
  • 1/2 tk őrölt köménymag
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

Tedd fel főni a bébicéklákat. Miután zsengék, nem kell nekik sok idő. Közben készítsd el a salátalevet: Keverd össze a vízzel az összes alapanyagot. Figyelj rá, hogy a cukor is elolvadjon. Kóstold meg, és ha nem elég savanyú, akkor adj hozzá pár csepp citromlevet. Ha már puha a cékla, kapd ki a vízből, ha már langyos, hámozd meg, és vékonyan karikázd fel. Amint teljesen kihűlt, öntsd bele a salátalébe, és az egész mehet a hűtőbe. Minimum 2-3 órát álljon így, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Jó étvágyat!

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!