Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. június 03. 19:00 | László Márta

Pompás saláta bébicéklából

Kicsi korom óta imádom a céklát. Ilyen kicsivel viszont még nem volt dolgom. Kedvenc bizöldségesem adott hozzá ötletet is. Ha még pikánsabbat szeretnél, akkor úgy hámozd meg, hogy a gyökérzet vége rajta maradjon. Felkarikázni sem kell, mert olyan kicsi, hogy pár óra alatt úgy is átjárja a salátalé. …És jól mutat az asztalon egy ilyen vicces saláta.  

Saláta bébicéklából, fürjtojással, bazsalikommal díszítve, Kép: László Márta

Fürjtojással, bazsalikommal díszítdettem, Kép: László Márta

Hozzávalók 2 éhes szájhoz:

  • 1/2 kg bébickla
  • 2,5 ek 10%-os ecet
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 ek só
  • 1 tk ecetes torma
  • 1/2 tk őrölt köménymag
  • 2,5 dl víz

Elkészítés:

Tedd fel főni a bébicéklákat. Miután zsengék, nem kell nekik sok idő. Közben készítsd el a salátalevet: Keverd össze a vízzel az összes alapanyagot. Figyelj rá, hogy a cukor is elolvadjon. Kóstold meg, és ha nem elég savanyú, akkor adj hozzá pár csepp citromlevet. Ha már puha a cékla, kapd ki a vízből, ha már langyos, hámozd meg, és vékonyan karikázd fel. Amint teljesen kihűlt, öntsd bele a salátalébe, és az egész mehet a hűtőbe. Minimum 2-3 órát álljon így, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Jó étvágyat!

 

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

francia konyha, lepény, quiche, sonka, tejszín, tojás

Quiche

Klasszikus francia étel, alapja omlóstészta fészek, melyben gazdag feltéteket helyezünk el, tejszínes tojással leöntve megsütjük.

Tovább
kelt tészta, péksütemény, török konyha

Simit, a török finomság

Sós és édes kiegészítőkkel is kiváló, vagy csak magában egy kávé vagy tea mellé tízóraira, uzsonnára.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!