Facebook hozzászólás
721

Poharas tiramisu – a 10 perces desszert

Van az igazi tiramisu, a hamis tiramisu és a poharas. Ez utóbbiban a mascarponét lecseréltük túróra, de ez szinte semmit sem változtatott az ízvilágán, sőt még különlegesebbé tette. Az elkészítésénél pedig csak az elfogyasztása volt gyorsabb.

tiramisuHozzávalók:
20 deka babapiskóta v háztartási keksz
20 deka túró
1 deci tejszín
5 deka cukor
vaníliás cukor v fahéj
2-3 deci főzött kávé,
kakaó a tetejére

Elkészítés:
Egy nagyobb bögre (2-3 dl) kávét lefőzünk, és lehűtjük. A kekszet vagy babapiskótát egyenként belemártogatjuk. A túrót, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot és egy pici fahéjat krémesre keverünk (mixelünk).
A tálaláshoz jusson eszünkbe a Róka és a gólya meséje is, vagyis olyan poharakat keressünk, amelybe szépen be tudjuk rakosgatni a hozzávalókat, majd könnyen ki tudjuk majd kanalazni az elkészült finomságot. Tehát a kiválasztott pohár legaljára kerül először a kávés babapiskóta (keksz), majd rá a krém és a legvégén a tetejére kakaót szitálunk.
ha szívesen kipróbálnál többféle tiramisu-változatot, akkor ajánlunk egy gyors mascarponés és egy gyümölcsös variációt is!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!