Facebook hozzászólás
1 640

Pizzakuglóf – Jucus konyhájából

Igazi hibrid! A formája kuglóf, az íze kissé a pizzára emlékeztet, az összetevői meg kicsit ez, kicsit az. Tény, hogy valami fantasztikus sonkás-sajtos-sós sütemény lett a végeredmény egy pohár tea vagy egy pohárka vörös bor mellé. Pompás vasárnapi hangulatfokozó!

pizzakuglóf
Szerintem ellenállhatatlan! Kép: K.Judit

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 2 deci natúr joghurt
  • 1 pohár olaj
  • 2 és fél pohár liszt (2 decis pohár)
  • 1 cs sütőpor
  • 15 deka pizza sonka
  • 15 deka feta
  • 5 kisebb savanyú uborka
  • fél kiskanál só
  • pici bors
  • 1 kiskanál oregano
  • 7-8 deka reszelt sajt
 Elkészítés:
 A sonkát és az uborkát feldaraboljuk. Az egész tojásokat kissé felverjük, mintha rántottához készülődnénk, majd hozzáadjuk a joghurtot, az olajat és még pár mozdulatig együtt „habosítjuk”. Ebbe a masszába beletesszük a lisztet, a sütőport és simára keverjük. Beledobáljuk a feldarabolt sonkát, savanyú uborkát, fetát és beleforgatjuk a masszába. Ízesítjük sóval, borssal és oreganoval.
 Az így elkészült tésztaanyagot szilikon kuglóf formába kanalazzuk, majd 2oo fokon (előmelegített sütőben) 45 percig sütjük. Sütőpapírral bevont sütőlapra borítjuk, megszórjuk reszelt sajttal és további 1o percig a sütőbe tesszük, hogy a sajt szépen ráolvadjon. Ha egy kicsit kihűlt, szeletelhetjük.
Hasonló alapanyagokból, de nem kuglóf formában készíthetünk egy villámgyors sonkás-szalonnás pitét is vacsorára!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!