Facebook hozzászólás
1 122

Pizzakészítés otthon

A pizza alapja egyszerű kenyértészta, és mint ilyen, az emberiség egyik legősibb étele. Különböző területeken más-más formában öltött testet, de a laposkenyér az alap, melyről szó esik már Vergilius egyik művében is, Krisztus előtt 20-ban.

Pizza, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Alap recept 2 db 30 cm-es pizzához
3 dl langyos víz
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 gr szárított)
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, alaposan kidolgozzuk, hogy sima, rugalmas legyen, majd egy órát kelesztjük langyos helyen. Ha kétszeresére kelt, újra átgyúrjuk, két darabra vágjuk, és kör alakúra nyújtjuk.

Megkenjük a kiválasztott pizza szósszal, feltesszük rá a kiválasztott feltéteket, és a sütőnk legmagasabb fokozatán kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

Kenyérlángos, avagy a magyar pizza
Gyerekkoromban falun egyenesen a kemencéből érkezett a tányéromba! Az asszonyok a heti kenyérsütés alkalmával készítették a maradék tésztából. Ma otthon is tudunk ilyen remek ebédet vagy vacsorát készíteni. Ez páratlan finomság új, profi szakács szomszédom alkotása! (Lám-lám, mire jó egy lakógyűlés!)


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!