Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 18. 14:00 | Kandikó Éva

Pina Colada koktél, a trópusi varázslat

A Pina Colada az egyik legfinomabb trópusi koktél, mely egy San Juan-i szállodában született meg, 1954-ben. Olyannyira népszerű lett, hogy 1978-ban Puerto Rico nemzeti italának választották. Elkészítése gyors, egyszerű, és a hozzávalók is könnyen hozzáférhetőek.

Pina Colada koktél, Kép: pixabay.com

Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
5 cl fehér rum
3 cl kókusz szirup
2 cl tejszín vagy kókusztej
1 dl ananász lé
5 dkg friss ananász
tört jég

Elkészítés:

A tört jeget az összes hozzávalóval tegyük turmixgépbe, keverjük össze, majd öntsük tulipán formájú poharakba. A poharak szélét dekoráljuk friss ananász darabokkal. Szívószál jár mellé.

 

 

Fülöp-szigeteki tésztasaláta
Az egyik amerikai utamon tanultam ezt a roppant egyszerű receptet, azóta is gyakran készítem, sőt, én is szoktam belőle munkahelyi ebédet kerekíteni, mondhatom, remek választás!
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

fagyi, fagylalt, házi fagylalt, madártej, nyár

Madártej fagylalt

Nem szükséges megvennünk a rengeteg tartósítóval, ízfokozóval teletömött bolti fagylaltokat, otthon is készíthetünk fagyit.

Tovább
hagyma, olaj, paradicsom, recept, salátalé

Paradicsomsaláta

Egy biztos, olyen ízletes, csodálatos paradicsom sehol a világon nem terem, mint nálunk!

Tovább
bodza, lekvár, palacsinta

Lekváros-bodzás palacsinta

Különleges palacsinta változat a bodzavirágos, nem csak így lehet elkészíteni, de úgy is, hogy a virágokat megmártjuk a tésztában.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!