Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 01. 16:00 | Kandikó Éva

Pikáns virslitorta

Aki szereti a virslit, de már kicsit unja az egyszerű „kifőzős” változatát, annak ajánljuk ezt az egyszerű és pikáns tortát. Az egész család jól lakhat vele, és garantáltan az egyik legkedveltebb  vacsorája lesz.

Kép: PP archív

Hozzávalók:

30 deka liszt
15 deka vaj
2 egész tojás
2 tojássárgája
3 fej vöröshagyma
15 deka füstölt szalonna
3 pár virsli
1 csokor petrezselyemzöld
2,5 deci tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa
liszt a nyújtáshoz
só, bors
zsiradék a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztből, vajból, 1 egész tojásból és fél teáskanál sóból gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. Letakarjuk, majd hideg helyen fél órát pihentetjük.
Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Felkockázzuk a szalonnát is, majd serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a hagymát. és együtt pirítjuk aranybarnára.
A virslit karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk.
A tejfölt elkeverjük a maradék egész tojással, a két tojássárgájával és a petrezselyemzölddel, majd hozzáadjuk a szalonnás hagymát és a virslit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra kisodorjuk. Egy körülbelül 24 centi átmérőjű kerek tortaformát kizsírozunk, kibéleljük a tésztával, hogy mintegy 3 centi magas pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. Végül ráöntjük a virslis tölteléket, és előmelegített sütőben (200 fokon) 45 percig sütjük.

Parasztreggeli
Ez a remek egytálétel nemcsak laktató reggelinek, hanem gyors ebédnek, és meleg vacsorának is kitűnő. Még a váratlan vendéget is “beetethetjük” vele. Nem éppen a fogyókúrázóknak ajánljuk…

 

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

cseh, gőzölés, kelt tészta, knédli

Knédli

Egyes feljegyzések szerint knédlit a 19. századból kezdve szolgálnak fel cseh sörözőkben. Remekül illik minden szaftos hús mellé.

Tovább
palacsinta, tojáslikőr, túró, zabliszt

Részeges túrós zabpalacsinta

Amikor egy hagyományos túrós palacsinta mellé egy zseniális ötlet nyomán tojáslikőr sodó kerül, na, az maga a mennyország.

Tovább
alma, babapiskóta, habos, tojásfehérje

Könnyű almás desszert

Alma még télen is kapható, ha szerencsénk van, még jó ízűt is sikerül kifognunk, és elég néhány darab ehhez a csodás desszerthez.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!