Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. december 13. 15:00 | László Márta

Pikáns pulykahúsgolyók – egy kis bulihoz is

Itt a karácsonyi bulik ideje! Te mit készítesz például egy munkahelyi vidámkodásra? A mini fasírt már uncsi, de itt egy remek ötlet! Gyorsan elkészül, egy falat, könnyen be lehet kapni egy kis kenyérrel, mielőtt a forralt bor győz, és nem énekelsz bátran hülyeségeket a főnöködnek!

Pikáns pulykahúsgolyók, Kép: Gallicoop

Kép: Gallicoop

Hozzávalók 4 éhes szájhoz:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd reszelt
  • fokhagyma
  • bors
  • 1 tk reszelt gyömbér
  • chilipor
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 tk halszósz
  • 1 ek worchester szósz

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk, összekeverjük a hússal, fokhagymával, gyömbérrel, szószokkal és fűszerekkel. Állni hagyjuk egy fél órát, majd apró golyókat formálunk belőle. Grillen vagy serpenyőben kevés olajon, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Tálalhatjuk spenóttal, tükörtojással és sült krumplival is! jó étvágyat!

Töltött szűzpecsenye – tévés főszerkesztő módra
Tradíció, hogy ma is rendszeresen találkozom egykori televíziós kollégáimmal, főnökeimmel egy-egy finom ebédre. A most következő ínycsiklandó pecsenyét hajdani főszerkesztőm készítette a tiszteletünkre. Bátran ajánlom – akár karácsonyi menünek is! Látványos, nemes ételkülönlegesség, ráadásul hidegen és melegen is nagyon finom!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!