Facebook hozzászólás
1 094

Pikáns paprikakrémes tagliatelle szűzérmével

A szűzérme nemes alapanyag, nem is olcsó, érdemes vele úgy bánni, hogy valami kényeztetően finom étel jöjjön létre belőle. Gayer Taubert Szilvia receptjénél ez teljesülni látszik.

Paprikakrémes tagliatelle szűzérmével, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók két főre:
Tészta:
200 g liszt
2 db tojás
2 g só
5 g olívaolaj

Paprikakrém:
3 db kápia paprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 kiskanál Tabasco
1 dl száraz fehér bor
5 dl alaplé
1 ág rozmaring
petrezselyemlevél
Szűzérme:
50 dkg sertésszűz

bors
kakukkfű
borsikafű
kevés dijoni mustár
olívaolaj

Elkészítés:
Elkészítem a tésztát az alapanyagokból, összegyúrom és folpackba tekerve pihentetem kb. 30 percig a hűtőben, míg elkészítem az étel többi részét.
Összekeverem a friss fűszereket: só,bors, kakukkfű, borsikafű, és mozsárban összetöröm őket. Kiterítem egy tányérra. A szűzérmét megtisztítom, lehártyázom, majd vékonyan bekenem a mustárral, hogy mindenhol fedje be a húst. Megforgatom a fűszeres keverékben.
A serpenyőben olívaolajat hevítek, a húsra kérget sütök, és kiveszem.
A serpenyőbe beleöntöm a fehér bort,és amikor a nagy része elforrt, beleszórom az apróra vágott rozmaring leveleket és a fokhagymát. Hozzáadom a paradicsomsűrítményt, kicsit lepirítom. Felöntöm az alaplével, majd jól elkeverem. Belehelyezem a húst, és 12-15 percig párolom benne. Közben érdemes forgatni, locsolgatni a húst.
Kiveszem a húst, és a szószt a sült kápia paprikával összeturmixolom. Ha kell, még ízesítem.
Visszaöntöm a serpenyőbe a szószt, és további 10 percig a hússal együtt főzöm.
Közben vizet forralok és kifőzöm a kinyújtott, felcsíkozott tésztát. (tésztagéppel 6-osig szoktam nyújtani)
Ha letelt a 10 perces párolási idő, a húst 5-8 percig pihentetem.
A szószhoz hozzáteszek egy kis evőkanál Tabascot, valamint a felaprított petrezselyemlevelet. Egy kis szószt félreteszek a tálaláshoz, a maradékot pedig összekeverem a kifőtt tésztával.
Tálalásnál a tésztára helyezem a szeletekre vágott húst, majd a félretett szósszal kicsit meglocsolom.

Tagliatelle Alfredo
Ha van a hűtőben egy kis friss petrezselyem, mirelit zöldborsó és tejszín, ez a tészta étel tényleg 20 perc alatt összedobható.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!