Facebook hozzászólás
155

Pikáns kukoricás krémleves

Gyors, egészséges és pikáns. Kell-e ennél több egy isteni krémleveshez? Nálunk a böjti időszak kedvence, heti szinten készül a terített asztalra.

Hozzávalók:

  • 40 deka kukorica (konzerv)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 deka margarin
  • 4 deci zöldségleves lé (leveskockából)
  • 1 deci növényi tejszín
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál kukorica keményítő
  • petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A margarinon megpirítjuk a hagymát, beletesszük a kukoricát, és felöntjük a zöldséglével. Felforraljuk, és kb 2o perc főzés után  összeturmixoljuk.. A tejszínt kikeverjük a kukorica keményítővel, és a levest közepes lángon besűrítjük vele. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk. A citromlével tetszés szerint ízesítjük, ettől lesz igazán pikáns.

A böjti burgonyalevest kóstoltad már? Emlékeztetőül küldjük a receptet!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!