Facebook hozzászólás
269

Peperonata

Az olaszok egyik remek étele, állagát talán a mi lecsónkhoz lehetne hasonlítani, Virslivel, friss kenyérrel igazi csemege.

Peperonata, Kép: wikipedia.com
Peperonata, Kép: wikipedia.com

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
2 fej reszelt vöröshagyma
1 szál szárzeller
1 db sárgarépa
10 dkg húsos füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
2 doboz paradicsompüré
1 dl vörös bor
1 teáskanál borecet
friss bazsalikom
petrezselyem
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika

virsli

Elkészítés:
A vajat és az olajat egybe olvasztjuk, üvegesre pároljuk venne a hagymát, az apróra vágott zellert és répát, hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, a fokhagymát. Felengedjük a paradicsompürével, hozzáadjuk a bort és egy kanálka borecetet. Sózzuk, és lassú tűzön fél órán át főzzük. Beledobjuk a csíkokra vágott paprikákat, és lefedve addig pároljuk, míg a paprika puha lesz, de semmiképpen ne főzzük löttyedtre. Fűszerezzük bazsalikommal és petrezselyemmel. Zsiradékban pirosra sütött virslivel tálaljuk, és ne hagyjuk el mellőle a friss kenyeret sem.

Unortodox lecsó
A lecsó a legszabadabb étel, mindenki mással és másképp szereti, de minden formájában finom. Most egy olyan receptet mutatunk, amit biztosan nem találsz meg a szakácskönyvben, pedig érdemes kipróbálni!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!