Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 27. 18:00 | Kandikó Éva

Pavlova torta, amivel bárkit elkápráztatsz

A Pavlova torta 1935. októberében egy Pearth-i szállodából indult világhódító útjára, és Bert Sache keze alól került ki – áldassék annak a kéznek mindkét darabja. Rémesen egyszerű dolog, és mint ilyen, nagyon jó is. Mert ahhoz, hogy valami lenyűgözően finom legyen, nem sok alapanyag kell, hanem  alapanyag.

Pavlova torta, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje (kb.120 gr)
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kukoricaliszt vagy étkezési keményítő
1 kávéskanál borecet
néhány csepp vaníliakivonat
egy csipet só
4 dl tejszín
3-4 evőkanál porcukor
friss gyümölcs, elsősorban is eper, másodsorban bármi más

Elkészítés:
A fehérjéket robotgép segítségével habbá verjük. Részletekben adagoljuk hozzá a cukrot, és amikor már a hab megtartja a formáját, de még nem kőkemény, belekeverjük a lisztet és az ecetet, valamint a vaníliakivonatot. A kész habnak fényesnek kell lennie, és képezzen kis csúcsokat, amikor kiemeljük belőle a habverőt. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjünk egyforma átmérőjű, nem túl lapos félgömböket a habból, de a tetejüket kicsit egyengessük el, hogy később a tejszínhab ne folyjon le róla. 120 fokos sütőben süssük a habcsókokat addig, amíg kívülről már szilárdak, de belül még krémesek. Ez tapasztalatom szerint olyan 30-40 perc. (Ha nagy tortát készítek, akkor egy nagy gömböt formálok a habból, azt 120 fokon bő egy órát kell sütni.) Amikor késznek nyilvánítom az alapot, óvatosan kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni. Időközben egy kis porcukorral kemény habbá verem a tejszínt. Tálaláskor a habcsókok közepében képzett mélyedésbe halmozom a tejszínhabot és megrakom (a valamilyen finom likőrrel icipicit meglocsolt) gyümölccsel. Isteni eperrel, málnával, ribizlivel, szederrel is.

Parfé receptek
Ha nyár, akkor fagylalt vagy parfé. De miért kellene kizárólag a cukrászdákra hagyatkozni ez ügyben? Készítsük el otthon! És ki mondta, hogy parfét csak nyáron lehet enni?


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

darált hús, leveles tészta, tészta

Darált húsos batyu

Leveles tésztából, darált húsból kitűnő és gyors vacsorát készíthetünk. Egy kis salátával igazi laktató fogás lehet

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!