Facebook hozzászólás
356

Pasta carbonara

Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.

Pasta carbonara, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók 4 személyre:
2 tojássárgája
2 dl tejszín
8-10 dkg jó minőségű sonka apróra vágva
bacon ízlés szerint (kb. 6-8 dkg), szintén kis kockákra metélve
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
50 dkg olasz tészta (spagetti, bavette)

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a sonkacsíkokat, amikor készen van, egy gerezd fokhagymát nyomunk rá, majd az időközben al dente főzött tésztával összekeverjük. Egy tálban összekeverjük a tejszínt és a tojássárgát, valamint a reszelt sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici bazsalikommal, és/vagy oreganoval, majd ezt a keveréket a forró tésztára öntjük. Átkeverjük, tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk még reszelt sajttal.

Spagetti szárított paradicsommal és chorizóval
Elsőre talán furának tűnik egy spagetti, amiben paradicsom is van, meg tejszín is, de higgyétek el, igazi ízorgia, amit ez a két hozzávaló létrehoz. Ha hozzájuttok chorizóhoz, az nagyon klassz, de paprikás szalámival helyettesíthető. Ezt az olasz tésztát is próbáld ki, nem bánod meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!