Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 12. 12:00 | Kandikó Éva

Parmezános rúd

Ha adhatok egy jó tanácsot, kezdjétek rögtön dupla mennyiséggel, majd konstatáljátok döbbenten, hogy az is milyen kevés! Az egyik legjobb sós süti, amit valaha készítettem.

Parmezános rúd, Kép: Kandikó Éva

Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál tejföl
1+1 tojássárgája
6 dkg reszelt parmezán
12 dkg más típusú reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a vajat a sóval, pirospaprikával, tejföllel, tojássárgával, valamint a reszelt sajtokkal. Adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd állítsuk össze a tésztát. Pihentessük egy órán át a hűtőszekrényben. Lisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra nyújtsuk ki, majd vágjuk 1-1,5 cm széles csíkokra. A csíkokat kenjük le egy tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal, lenmaggal, napraforgóval, mákkal, amihez kedvünk van, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 fokon 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a rudakat.

 

Birsalmasajt, az ősz favoritja
A birsalmát nyersen, gyümölcsként nem fogyasztjuk, de magas pektin tartalmát kihasználva kiváló birsalmasajtot készíthetünk belőle, ami jól fog jönni téli estéken csemegeként, vagy majd a karácsonyi süteményekbe.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

krémes, mandulaliszt, ősz, sütőtök, tökpüré

Tökös krémes

A tészta elronthatatlan, a krém készítése könnyű, csak a hűtés miatt hosszadalmasabb, ezért a krémkészítéssel kezdjétek a munkát.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!