Facebook hozzászólás
288

Párizsi szószba forgatott karfiol

A karfiol nyáron az egyik legolcsóbb és legkiadósabb alapanyagunk, ha zöldséges ételt szeretnénk készíteni. Ez is azok közé tartozik, amiből talán csak tortát nem lehet készíteni, bármi másra alkalmas.

Párizsi szószba forgatott karfiol, Kép: Salamon Csilla
Kép: Salamon Csilla

Hozzávalók:

1 közepes db karfiol
2 db tojás
1 kávéskanál só
3 csapott ek liszt
2 dl tej
1 kávéskanál ételízesítő
Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A tejet kikeverjük a tojással, liszttel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A karfiolrózsákat meghempergetjük kevés lisztben, majd belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.

Karfiolropogós
Csak azért nem készítem el minden nap, mert nincs az a mennyiség, amit ne tudnék belőle eltüntetni. Íze hasonlít a rakott karfioléra is, és a tócsniéra is, hidegen, melegen egyaránt addiktív. Borsos tejföllel szoktam enni, akinek nem kell a vonalaira vigyázni, bátran tálaljon mellé majonézt. Ha rizst is ad mellé, kész a komplett vacsora…


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!