Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 09. 16:00 | Gayer Taubert Szilvia

Paradicsomos tészta sonkamorzsával

Egyre többen vannak, akik kénytelenek olyan étrendet folytatni, amiben kizárnak allergén anyagokat, lisztet, tojást, tejet. Ez a tészta útifűmagból készült, tehát gluténmentes. Talán sokaknak jól jön egy ilyen recept.

Paradicsomos tészta sonkamorzsával, Kép: Gayer Taubert Szilvia

Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók a tésztához:
120 gramm kókuszej
1 tojás
3 gramm himalája só
25 gramm útifűmaghéj

Minden alapanyagot összekeverni és összegyúrni. Tésztanyújtó géppel a 3-as méretig ajánlom nyújtani. Forró, lobogó sós, olíva olajos vízben megfőzzük.

Mártás:
1 fej vöröshagyma
4 dl paradicsomlé
2 db paradicsom
100 gramm reszelt mozzarella
90 gramm pármai sonka
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
10 gramm himalája só
2 lapos evőkanál eritritol

Elkészítés:
Az olívaolajon a vöröshagymát üvegesre kell pirítani. A 2 db paradicsomot egy-két percre forrásban lévő vízbe mártjuk, utána azonnal jéghidegbe, így a héja nagyon könnyen eltávolítható.Felkockázzuk, majd a vöröshagymához adjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, ízesítjük a sóval, borssal, eritritollal, végül hozzáadunk néhány friss bazsalikomlevelet. Hagyjuk rotyogni, eközben felszeljük a pármai sonkát csíkokra, beletesszük a mártásba, hagyjuk pár percig, majd kiszedjük a bazsalikomleveleket. Levesszük a gázról, és hozzákeverjük a mozzarella sajtot. A tésztát tányérra szervírozzuk, tetejére tesszük a szószt.

Magas kalciumtartalmú ételek receptjei
Magas kalciumtartalmú és gyorsan elkészíthető finomságokkal segíthetünk csontrendszerünknek. Változatos étrenddel és némi odafigyeléssel megakadályozható a betegség, vagy lassítható a folyamat.

http://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

kukoricadara, marhahús, polenta, puliszka

Polenta lepény marhahússal

A polenta most a takaró szerepét tölti be a fűszeres marhahús fölött. Sokoldalúan használható alapanyag, érdemes ismerkedni vele.

Tovább
amaránt liszt, eritrit, palacsinta

Palacsinta amaránt lisztből

Az amaránt rendszeres fogyasztása hasznos lehet a csontritkulás megelőzésében, fehérje- és vastartalma kiemelkedő.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!