Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 12. 18:00 | Kandikó Éva

Paradicsomos pite

Ez a pite hidegen, melegen egyaránt csoda jó. Ha maradna a vacsorára szánt adagból, másnap nyugodtan elvihetjük magunkkal a munkahelyünkre ebédnek.

Paradicsomos pite, Kép maxpixel

Kép maxpixel

Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
jéghideg víz

a töltelékhez:

5 db paradicsom felszeletelve, mazochisták meg is hámozhatják
10 levél friss bazsalikom
1 közepes apróra vágott lilahagyma
1 csésze reszelt mozzarella
1 csésze reszelt cheddar
3/4 csésze majonéz
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

bors


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, igyekezzünk minél rövidebb idő alatt összeállítani, hogy a vaj a kezünktől ne melegedjen fel. Nyugodtan vessük be a késes aprítónkat, az a legjobb. 30 percig pihentessük a hűtőben a tésztát. A pihentetés után béleljünk ki vele egy sütőtálat úgy, hogy pereme is legyen a tésztának.

Terítsünk rá egy darab sütőpapírt, szórjunk rá egy rétegben két marék babot, majd 180 fokos sütőben süssük elő a tészta alapot 15 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, távolítsuk el belőle a babot és a sütőpapírt, hagyjuk kicsit hűlni. Amíg a tészta hűl, a felkarikázott paradicsomokat tegyük egy szűrőbe, minden réteget hintsünk meg finoman sóval, és hagyjuk lecsepegni a paradicsom levét. Erre azért van szükség, hogy a lé ne áztassa majd el a piténket. Legjobb, ha Lucullus paradicsomot használunk, az jóval kevésbé leveses, mint a többi fajta. Ha úgy látjuk, hogy már elég lé távozott a paradicsomokból, papírtörlővel itassuk le a karikákat. Tegyük bele a tészta fészekbe, szórjuk rá a lilahagymát és a bazsalikomot, enyhén borsozzuk meg. A cheddart és a mozzarellát keverjük a majonézbe, ezzel fedjük be a paradicsomot. Utoljára szórjuk meg a pite tetejét a parmezánnal, majd 180 fokos sütőben süssük 30 percig.

Csirkés, póréhagymás pite, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

 

Sós pite témakörben ez az egyik legjobb, amit valaha kóstoltunk, szívből ajánljuk a kipróbálását. Receptje a fotóra kattintva elérhető.

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!