Facebook hozzászólás
1 066

Paradicsomos, parmezános nudli – a mindennapi egytálunk

A gnocchival, magyarul nudlival már mindenki találkozott. Vagy fagyasztott formában, vagy saját készítésben, különféle ízesítésekkel, többféle szerepben. Ilyen paradicsomos, sajtos fürdetésben még nem láttuk, nem kóstoltuk. Érdemes kipróbálni, nagyon különleges.

nyokkiHozzávalók:
1 kg készen vásárolt nyokki (nudli)
200 ml paradicsomlé
250 gr mozzarella
1 bögre reszelt parmezán
bazsalikom
olaj

Elkészítés:
A nyokkit megfőzzük, leszűrjük. Amíg lecsepeg róla a víz, egy hőálló edényt kiolajozunk, majd a víztelenített nyokkit beleöntjük. Ráborítjuk a paradicsomlevet,( legjobb a saját készítésű) és összekeverjük a tésztával. Hozzáadjuk a felszeletelt mozzarellát,megszórjuk a reszelt parmezánnal, és végül ízesítjük egy kis bazsalikommal. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 2oo fokon 15-20 perc alatt átsütjük.
A gnocchi [ejtsd: nyokki] tulajdonképpen egy olasz krumplis tészta. Magyarul nudli. Bármelyik magyar szakácskönyvet felcsaphatod, és megnézed benne a szilvás gombóchoz vagy nudlihoz való tésztát, akkor szinte szóról szóra azt fogod találni,mint az gnocchi készítésnél, az olasz receptkönyvekben.
A krumplis muszakát, ezt a nagyon izgalmas szerb receptet kipróbáltad már?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!