Facebook hozzászólás
597

Panna cotta kókusztejszínből

 A kókusztejszín magas telített zsírsavtartalmú termék, zsírsav tartalmának jelentős része laurinsav, ezáltal erősíti az immunrendszert, gombaellenes hatású, rendszeres fogyasztása esetén javítja a glükóztoleranciát és az inzulinérzékenységet, így a 2-es típusú diabéteszben, inzulinrezisztenciában szenvedőknek is érdemes fogyasztani.

Panna cotta kókusztejből, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml kókusztejszín
5 g zselatin
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma)
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam)
150 g piros bogyós gyümölcs
2 evőkanál diabetikus befőző cukor

Díszítéshez: tetszés szerint néhány szem áfonya
Elkészítés:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd üveg poharakba töltöm és hűtőbe teszem pihentetni, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.

Tálalás előtt:
A gyümölcsöt összepürésítem, egy szűrőn átszűröm, hogy a magokat kiszedhessem belőle, majd felmelegítem, hozzáadom a befőző cukrot és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt egy zacskóba töltöm, majd az egyik sarkán egy apró lyukat vágok és jöhet a csíkozás.

Epres panna cotta
A panna cotta tradicionális olasz édesség, ahogy a neve is mutatja, főtt tejszín. Mivel igen egyszerű, nagyon sokféle módon lehet bele egyediséget vinni, Kata most így csinálta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!