Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. október 09. 18:00 | Bartek Kata

Panna cotta kajszilekvárral

Hála az égnek léteznek olyan desszertek, amelyek néhány perc alatt összeállíthatók, így akár egy hétköznap este is varázsolhatunk édességet a család asztalára.

Panna cotta kajszilekvárral, Kép: receptguru.cafeblog.hu

Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml habtejszín,
5 g zselatin,
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma),
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam),
250 g kajszibarack lekvár,
2,5 g zselatin

Díszítéshez: tetszés szerint friss mentalevél

Elkészítés:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd az üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem pihentetni  minimum 3 óra szükséges, míg a gyümölcsréteg ráönthető, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.

A lekvárt összepürésítem, majd hozzáadom a vízben feloldott zselatint és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt a tejszínrétegre öntöm és megint minimum 3 órát pihentetem.

Citromos desszert, alias Hófehérke
Ez a csoda desszert kíván egy egész kevés előre tervezést, de sokszorosan megéri elkészíteni. Garantálom, hogy egy kanálnyi sem marad belőle másnapra.

 



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink


Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!