Facebook hozzászólás
1 188

Palacsinta zabpehely lisztből

Azok számára, akik kénytelenek mellőzni a fehér lisztet, ám imádják a palacsintát, igazi kincs ez a recept. Mert nagyszerűsége nemcsak abban rejlik, hogy a palacsinta finom, hanem abban is, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, és sokoldalúan felhasználható.

Zabpehely lisztes palacsinta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 5 db palacsintához:
10 dkg zabpehely liszt
1 db tojás
1 dl 1,5 %-os tej
1 dl szénsavas ásványvíz
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy magas falú edénybe öntöttem a hozzávalókat, adtam neki két percet az elektromos habverővel, és már lehetett is sütni szépen a palacsintákat.

Tippjeink, hogyan használd a palacsintát
A palacsinta nem csak édes töltelékkel fogyasztható, megtölthetjük húsos raguval, párolt, sült zöldséggel is. Ha kicsit vastagabbra sütjük, alkalmas akár hortobágyi húsos palacsinta burkolatának is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!