Facebook hozzászólás
961

Ötfűszeres kínai csoda!

Kínában az étkezések az élet legkiválóbb pillanatait igyekeznek bearanyozni! Így vált a gasztronómia is óriási kinccsé az évszázadok alatt! A most következő recept egyik alkotóeleme a póréhagyma, ami önmagában is remek! Annak sem csípi a szemét, aki a hazai vöröshagymába belehal – szeletelés közben! Gyors, mutatós és nagyon finom!

Hozzávalók:

Csillagánizs, Kép: pixabay
Csillagánizs, Kép: pixabay
  • 25 dk karaj (csont nélkül)
  • 5 dkg vékony csíkokra vágott póréhagyma,
  • 5 dkg vékony csíkokra vágott sárgarépa (jó a boltban készen kapható zacskós répametélt is!)
  • 2 ek olívaolaj

Pác: 

  • 4 db csillagánizs (mozsárban jól összetörve)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 tk étkezési keményítő

Ízesítés:

Ötfűszeres kínai sertéshús, Kép: László Márta
Ötfűszeres kínai sertéshús, Kép: László Márta
  • 2 ek szójamártás
  • 1 kk ötfűszer keverék
  • 1 tk barnacukor
  • 1 kk finomra vágott gyömbér
  • 1 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 ek fehérbor

Elkészítés:

Vágd vékony csíkokra a húst, és pácold a már összekevert anyagokkal legalább 25 percig! Kapd elő a wokot vagy a mély serpenyődet! Olajon kevés sóval forgasd át a póréhagymát és a sárgarépát kb. két percig. Végy egy tálalótálat, helyezed el körbe-körbe a tál szélére, és tartsd melegen pl. a felfűtött sütőben. És most vissza a wokhoz! Hevítsd az olajat, tedd bele a fokhagymát és gyömbért. Keverj egyet rajta, majd jöhet a bepácolt hús. Erős lángon addig forgatod, míg minden oldala megpirul. Tedd rá az ízesítőket, forrald össze, majd öntsd az egészet a sütőből kivett zöldséges koszorú közepébe. Azonnal tálalhatod!

Ha ragaszkodsz a hazai felszolgálási módhoz, adj előtte egy kis levest üvegtésztával! Biztos lesz a siker!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!