Facebook hozzászólás
950

Osztrigaszószos lazac pirított sajtkrémes rizzsel – a séf ajánlata

A hal semmiképpen sem hiányozhat az ünnepi asztalról, de ha már nem a hagyományos halászlében vagy rántott halban gondolkodunk, akkor íme egy különlegesség. A Wasabi séfjének, Dénes Andrásnak a kedvencét ajánljuk az ünnepi asztalra. Fenséges!

 

Hozzávalók:

  • 60 deka lazac,
  • 2 deka fokhagyma,
  • 4 deci tejszín, víz,
  • csipetnyi só,
  • 28 g dashi,
  • 12 g őrölt bors,
  • 32 deka spenót,
  • 40 deka sajtkrém,
  • 60 deka rizs
  • osztrigaszósz

Elkészítés:
A lazac szeleteket átkenjük osztrigaszósszal és félretesszük. A serpenyőt felhevítjük és beleteszünk egy kis olajat. Ebben megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük tejszínnel és vízzel. Összeforraljuk, majd sóval, dashival és őrölt borssal ízesítjük. Beleforraljuk a kicsavart spenótot és a natúr sajtkrémet, majd beletesszük az előfőzött rizst és készre pároljuk. A lazac szeleteket forró olajjal legrillezzük és a sajtkrémes rizsre helyezzük. Citrommal tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!