Facebook hozzászólás
418

Óriás gnocchi

Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.

Óriás gnocchi, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
75 dkg sárga héjú burgonya
15 dkg liszt
3 tojás
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
5-6 zsályalevél

fehér bors
reszelt szerecsendió

Elkészítés:
Tulajdonképpen ez az étel olyasmi, mint a mi gombócunk, nagyjából úgy is készül. Megfőzzük héjában a krumplikat, majd forrón meghámozzuk és összetörjük őket. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a habba a sárgájákat is, majd a lisztet. Sóval, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük az összetört burgonyát is. Jól összedolgozzuk. A vajat megolvasztjuk, 1-2 percig forgatjuk benne a zsályaleveleket. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk egy fazék forrásban lévő sós vízbe, és amikor a galuskák feljönnek a felszínre, szűrőkanállal kiemeljük őket. Tálra szedjük, a zsályás vajjal meglocsolva kínáljuk. Utolsó lépésként jöhet a tetejére a reszelt parmezán.

Paradicsomos, zöldséges gnocchi
Ezt a zöldséges gnocchit egy kiállításon járva tanultam, van már vagy 6-7 éve. Azóta is állandó szereplője a konyhai repertoáromnak, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan meggyőző a végeredmény, ami a tányérra kerül.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!