Facebook hozzászólás
223

Olasz tészta recept magyarosan

Egy igazi olasz tészta recept, „magyarosnak” tűnő ízekkel. Gyorsan elkészül, tápláló és laktató – szóval ideális ebéd, vagy vacsora. Jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók: (4 személyre)

500 gr. széles metélt

1 nagy fej vöröshagyma

1 szép sárgarépa

1 kis fej zeller

450 gr. paradicsom – meghámozva

200 gr. mozarella sajt

100 gr. zamatos reszelt sajt (ementáli típusú)

Só, bors,

4+2 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

Vágjuk apróra a hagymát, és négyfelé a megtisztított zellert és sárgarépát. Forrázás után hámozzuk meg a paradicsomot.

Egy lábasba hevítsünk fel 4 evőkanál olajat, dobjuk rá a hagymát és lassú tűzön fonnyasszuk meg, de úgy, hogy egy kicsit meg is piruljon. Adjuk hozzá a zöldségeket és a paradicsomot. Sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük 20 percig.

Közben főzzük ki a tésztát, tegyük tálba és keverjük össze 2 kanál olíva olajjal, a mozarellát pedig vágjuk kis kockákra.

Amikor a mártás megfőtt, vegyük ki a sárgarépákat és a zellereket, öntsük a mártást a tésztára, szórjuk meg és keverjük össze a mozarella kockákkal. Tálaláskor ki-ki ízlés szerint szórja meg reszelt sajttal.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!