Facebook hozzászólás
389

Óda a zöldségekhez

Nem lehet Olaszországot úgy elhagyni, hogy ne egyél egy igazi itáliai zöldséglevest! Pedig az alapanyagok nálunk is megtalálhatók! A minestrone leves itt is nagyon finom! És a zöldségek is fantasztikus talajból származnak! Dobj össze mindent, bolondítsd meg egy kis sajttal, és elájulnak a vendégeid! Sok szerencsét!    

Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 1 kis zellergumó
  • 4 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi fej karfiol
  • 1 nagy krumpli
  • 1-1 csokor bazsalikom, illetve petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Tisztítsd meg az alapanyagokat, és vágd nagyjából egyforma darabokra. Persze, a hagyma lehet picit apróbb. Elsőként kevés vízben párold meg a kockára vágott zellert, a répát és a fokhagymát. Az egészet dobd bele a turmixgépbe, és jól keverd, vágd apróra! Most rakj mindent vissza a fazékba, tedd hozzá a többi zöldséget, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi az egészet. Később sózd, borsozd ízlésed szerint, ha elég puha, vágj bele bazsalikomot, egy csokor petrezselymet. Tálaláskor koronázd meg reszelt sajttal!

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!