Facebook hozzászólás
642

Nyúlragu marengói módra

Nincs is jobb egy finom, fűszeres, borral főtt nyúlragunál. Ez a marengói módra készült ragu csirkéből is elkészíthető, ha valaki idegenkedne a nyúlhústól.

Nyúlragu marengói módra, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók:

1 egész, megtisztított házinyúl
40 dkg fagyasztott erdei gomba ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
30-40 dkg friss barna csiperke
3-4 dl száraz fehér vagy rozé bor
3 fej hagyma
3-5 db paradicsom
3 ek liszt
1 marék petrezselyem zöld
olaj, só, bors
Mivel nyár van, kimegyek a kertbe, előkészítem az alapanyagokat, majd szabad tűzön, bográcsban készítem el ezt a kiváló főételt.

Elkészítés:

Tehát első lépésként szétbontom a nyulat, az ízületeknél a combokat szétvágom, majd a nagyobb húsdarabokat is lefejtem a csontokról. A húsokat nagyjából felkockázom, a lényeg, hogy közel azonos méretű húsdarabok jöjjenek létre, de a csontokra is szükség lesz – ugyanis a raguba ugyanúgy belefőzzük őket, aki pedig szeretni leszopogatni a csontos húsokat, annak itt lesz a kánaán.

Ha kész vagyunk a húsokkal, akkor begyújthatjuk a tüzet, mehet rá a bogrács, amibe egy kevés olajat löttyintünk. Forró az olaj, ekkor jöhetnek a húsok és csontok, majd fehéredésig pirítjuk őket. Míg a húsok elősütése zajlik, addig felaprózzuk a hagymát, a petrezselymet, felkockázzuk a paradicsomokat.

Amikor már az összes hús és csont kifehéredett, akkor rájuk szórjuk a hagymákat és a petrezselyem egy részét, majd fedő alatt dinszteljük az egészet. Kicsit később száraz bort töltünk a húsok alá, jöhet a só és a bors, majd ismét fedő alatt pároljuk a ragunk alapját.

30-35 perc után már kezdenek puhulni a húskockák – ekkor érkezhetnek a gombák. Én a fagyasztott erdei gombákat már hamarabb kiolvasztottam, lecsurgattam, majd a friss gombákkal együtt mentek a bográcsba. Ha igényli a ragunk, akkor vízzel is felönthetjük az alapot, de a gombák is engednek magukból még folyadékot. Ismét fedő, ismét párolás.

Amikor már szinte kész az étel, akkor jöhetnek az apróra darabolt paradicsomok. Ezeket is összekeverjük a húsokkal és a gombákkal, majd kóstolgatunk, hogy kell-e még fűszer. Én ekkor még szórtam a lébe petrezselymet, hogy frissebb legyen a végső íz.

Köret? Én tócsnikkal tálaltam volna, de a végén mégis tarhonya került az étel mellé – és nem is bántam meg. Aki idegenkedik a nyúlhústól, az természetesen csirkéből is készítheti. Zoltán többi receptjét itt találjátok.

Réteges panna cotta, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

 

 

 

 

Desszertnek pedig jöhet a nyúlragu után ez a csodásan egyszerű panna cotta, melynek receptje csak egy kattintásnyira van tőled. Klikkelj a fotóra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!