Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 22. 15:00 | Krajcsó Judit

Nyári salátaleves

Salátából nemcsak salátát, hanem főzeléket, sőt most éppen egy könnyű nyári levest készíthetünk. Állítólag a fogyókúrázók nagy előszeretett fogyasztják, hetente többször is…

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál vaj vagy margarin,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 25 deka burgonya,
  • 4 evőkanál zabpehely,
  • 1/2 l zöldség- vagy húsleves
  • (kockából is jó), só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 csipet őrölt szerecsendió,
  • 1 csipet cayenne-i bors,
  • 1 csipet cukor,
  • 1 fejes saláta,
  • 11 pohár tejszín,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 csésze pirított fehér kenyérkocka (kruton).

Elkészítése:

A fazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megmosott, meghámozott és kockákra vágott burgonyát rövid ideig a hagymával együtt pároljuk. Meghintjük a zabpehelylyel, kissé megpörköljük, az egészet zöldség- vagy húslevessel feleresztjük, sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne-i borssal és cukorral alaposan megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
A fejes saláta külső leveleit leszedjük, váltott vízben megmossuk, jól lecsurgatjuk, felaprítjuk, s végül a leveshez adjuk. Mihelyt forrt egyet, levesszük a tűzről. Mikor kihűlt, turmixgépben vagy merülő turmixfejjel pépesítjük, újból felforraljuk és fűszerezzük. Habverővel a tejszínt a tojássárgákkal simára keverve a leveshez öntjük. Pár percig forrón tartjuk, de már nem főzzük. A finom salátalevest krutonnal megszórva máris tálaljuk.

Lecsókrémleves
Lecsókedvelők figyelem! Újragondolt étel, amely készülhet friss lecsóból, vagy felhasználhatjuk a nyáron eltett, esetleg boltban vett konzervet. Somogyi Zoltán Max zseniális receptje.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

liba, márton nap, zúza

Bakonyi libazúza

Tudtad, hogy a libának nem csak combja, melle és mája van? Van neki zúzája is, amiből finom bakonyi típusú ételt készíthetünk.

Tovább
aprólék, liba, ludaskása, márton nap, népi étel, Zala megye

Zalai gombás ludaskása

Talán a mai táplálkozásnak is jót tenne, ha többször fogyasztanánk a csirkén és pulykán kívül más szárnyast is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!