Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. augusztus 22. 15:00 | Krajcsó Judit

Nyári salátaleves

Salátából nemcsak salátát, hanem főzeléket, sőt most éppen egy könnyű nyári levest készíthetünk. Állítólag a fogyókúrázók nagy előszeretett fogyasztják, hetente többször is…

Kép: Pixabay

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

  • 1-2 evőkanál vaj vagy margarin,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 25 deka burgonya,
  • 4 evőkanál zabpehely,
  • 1/2 l zöldség- vagy húsleves
  • (kockából is jó), só,
  • frissen őrölt bors,
  • 1 csipet őrölt szerecsendió,
  • 1 csipet cayenne-i bors,
  • 1 csipet cukor,
  • 1 fejes saláta,
  • 11 pohár tejszín,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 csésze pirított fehér kenyérkocka (kruton).

Elkészítése:

A fazékban felhevített vajon vagy margarinon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk. A megmosott, meghámozott és kockákra vágott burgonyát rövid ideig a hagymával együtt pároljuk. Meghintjük a zabpehelylyel, kissé megpörköljük, az egészet zöldség- vagy húslevessel feleresztjük, sóval, borssal, szerecsendióval, cayenne-i borssal és cukorral alaposan megízesítjük, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
A fejes saláta külső leveleit leszedjük, váltott vízben megmossuk, jól lecsurgatjuk, felaprítjuk, s végül a leveshez adjuk. Mihelyt forrt egyet, levesszük a tűzről. Mikor kihűlt, turmixgépben vagy merülő turmixfejjel pépesítjük, újból felforraljuk és fűszerezzük. Habverővel a tejszínt a tojássárgákkal simára keverve a leveshez öntjük. Pár percig forrón tartjuk, de már nem főzzük. A finom salátalevest krutonnal megszórva máris tálaljuk.

Lecsókrémleves
Lecsókedvelők figyelem! Újragondolt étel, amely készülhet friss lecsóból, vagy felhasználhatjuk a nyáron eltett, esetleg boltban vett konzervet. Somogyi Zoltán Max zseniális receptje.
kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

aszalt paradicsom, paradicsom, pesto

Aszalt paradicsomból pesto

Pestót nemcsak bazsalikomból és parmezánból lehet készíteni, hanem  aszalt paradicsomból is. Imádni fogja a család, ez biztos!

Tovább
minestrone, ősz, zöldségleves

Minestrone, az ősz ajándéka

Nyáron is csodás zöldségleveseket lehet készíteni, de az őszi zöldségdömping közepén a legjobb, ha nekiállunk a minestronénak.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!