Facebook hozzászólás
368

Niki grillpartija

Továbbra is ontják kollégáim a jobbnál jobb recepteket! Még a kiadó legifjabbja is meglepett egy szenzációs nyári recepttel! Csak annyit mondok: amiben ennyi zöldség van, az csak csodálatos lehet! Fogadjátok nagy szeretettel konferencia asszisztensünk, Kemény Nikolett receptjét! Nagyon büszkék vagyunk rá!

Niki grillpartija, Kemény Niki
Kép: Kemény Niki

Hozzávaló 3 éhes szájhoz:

  • 0,7 kg hátszín
  • 2 padlizsán
  • 2 cukkíni
  • 0,5 kg kis fejű barna csiperke
  • 3 fej hagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • 20 dkg juhtúró
  • 1 kis doboz tejföl,
  • snidling

Elkészítés:

Megmossuk a zödségeket. A padlizsánnal érdemes kezdeni! Karikázd fel, sózd és hagyd állni. A cukkíniket, hagymát, gombát és paradicsomot felvágjuk, sózzuk, borsozzuk. Provance-i fűszerkeveréket tettem rá, de bármilyen fűszer illik hozzá. Kis fetás, aszalt paradicsomos olivaolajjal meglocsoljuk.

A húst három 1.5- 2 cm vastag szeletre felvágjuk, állni hagyjuk,  hogy szobahőmérsékletű legyen.

Vágyfokozó különlegesség:
Sonkás-paradicsomos kiskagylóval töltött padlizsán: egyszerű, mégis exkluzívnak ható, ráadásul vágyfokozó hatású! Kell ennél több? Kezdjük, itt a recept!

A padlizsán kis levet ereszt, azt leöntjük, kicsit leöblítjük, hogy sütés közben ne keseredjen meg. Utána újra sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. A zöldségeket egy nagy serpenyőbe tesszük, olivaolajjal meglocsoljuk és elkezdjük sütni. Az első 10 percben lefedjük,hogy saját levében párolódjon, majd a fedőt levesszük és tovább sütjük. A padlizsánt külön sütöttük grillezős serpenyőben, hogy szép „csíkos” legyen, de ez elengedhető, lehet a többi zöldséggel együtt is. Mikor kész a zöldség, nekiállunk a húsnak. Kevés olajat olyannyira felhevìtünk, hogy már szinte füstöl, ekkor tesszük bele a húst. A serpenyőben sütés közben mindkét oldalt sózzuk, borsozzuk. Hogy médium legyen, mind két oldalt 2-2 percig sütjük.

Ha kész a hús, ízlés szerint tálaljuk! Niki így készítette!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!