Facebook hozzászólás
200

Nem néz ki sütinek, de nagyon finom: morzsás-almás

Ha egy kis édességre vágyunk, vagy valakit gyorsan meg akarunk lepni egy kis finomsággal, akkor ez igazán ideális recept. Szépnek nem igazán szép, de jó. Sőt, nagyon jó…

 

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

a

Hozzávalók
1 kiló alma
20 deka vaj
30 deka liszt
4 evőkanál cukor
őrölt fahéj
porcukor ízlés szerint

Elkészítése
A almát félbevágjuk, kicsutkázzuk, felszeleteljük – aki jobban szereti, kezdetkor meghámozhatja –, majd az almaszeleteket kivajazott tepsibe rakjuk, szépen egymás mellé, és fahéjas porcukorral megszórjuk. Aki nem annyira édesszájú, a cukrot akár el is hagyhatja, de a fahéjat ne!.
Egy keverőtálban a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk a négy evőkanál cukrot, majd az egészet ráhintjük az almaszeletekre. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.

Tipp: vaníliafagylalttal még finomabb.


További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árairól
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!