Facebook hozzászólás
1 072

Narancsos, zabpelyhes keksz

Ha a kekszhez való lisztet zabpehellyel keverjük, valamelyest csökkenthetünk az édesség szénhidrát mennyiségén, ezért megfontolandó a zabpehely használata.

Narancsos-zabpelyhes keksz, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg barna cukor
5 dkg banán villával szétnyomva
1 evőkanál vanília kivonat
1 db tojás
1/2 evőkanál reszelt narancshéj
szárazak:
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
egy nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
10 dkg zabpehely
2,5 dkg kókuszreszelék
5 dkg durvára vágott dió
7,5 dkg mazsola vagy csoki chips

Elkészítés:
A vajat alaposan kikeverem a cukorral, hozzáadom a banánt, a vanília kivonatot és a tojást, végül a narancshéjat. Egy másik edényben összekeverem az összes többi hozzávalót, és nem túl sokat vacakolva hozzákeverem a vajas-cukros-tojásos cucchoz. Két kanál segítségével gombócokat ültetek a sütőpapírral kibélelt tepsire, hagyok a gombócok között jó 5 centi távolságot. 170 fokon 15-20 percet sül. Vigyázzunk, semmi esetre se süssük túl, mert száraz és törékeny lesz.

Zebra keksz
Egy-két csomag keksz, egy kis keverés, egy kis kutyulás, és kész az isteni finom, házias nassolni való. Vendégségre is tökéletes, de piknikre is jó, vihetjük magunkkal az irodába, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!