Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 16. 12:00 | PP-Eletforma

Narancsos sajttorta és cappuccino

A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ‘’hagyományos’’ és  a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.

Narancsos sajttorta és cappuccino, Kép: Nespresso

Kép: Nespresso

Hozzávalók:

Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat
Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
egy nagy narancs leve
400 g mascarpone
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab
Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej
Elkészítés:
Keksz alap:
Keverje össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) bélelje ki sütőpapírral, majd tegye bele, és egyengesse el a tésztát. Süsse 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kap.

Sajtkrém:
Áztassa a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítse fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsa el a tűzről, és adja hozzá a zselatint. Keverje össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntse rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverje bele a tejszínhabot. Öntse rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tegye a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzzön egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készítsen tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntse a tejhabot a kávéra. Fogyassza a süteménnyel együtt.



Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Legfissebb receptjeink

alma, mazsola, torta, túró

Almás túrótorta

A túróból és az almából is finom sütemények kerekednek, most meglátjátok mi lesz, ha ötvözzük e két finomságot.

Tovább
családi recept, tavasz, tejföl, tök, tökfőzelék

Tejfölös tökfőzelék

Az én tökfőzelékem a világ legegyszerűbb étele, nagyanyámtól tanultam, és nem változtattam rajta semmit. Mert tökéletes.

Tovább
gomba, kapor, tavasz, tök, töltött tök

Gombával töltött tök

Amikor a bébitökök megjelennek a piacon, mindig örül a szívem: jöhetnek a töltött tökök, akár hetente többször is.

Tovább

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!