Facebook hozzászólás
563

Narancsos édeskömény saláta

Az édeskömény ropogós, enyhén ánizsos ízű zöldség, feje búbján étvágygerjesztő zöld levélkoronával, ami a levelek mellett szintén jó szolgálatot tesz egy salátában.

Hozzávalók:

Ánizskapor, más néven édeskömény,  Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

1 nagy édeskömény
1 nagy narancs
1 jó nagy marék vegyes zöldsaláta
1 teáskanál méz
1 evőkanál balzsamecet
olívaolaj

Elkészítés:

Az édesköményről eltávolítjuk a külső levelét, félbevágjuk, majd megpróbáljuk a lehető legvékonyabbra szeletelni. A narancsot meghámozzuk, kifilézzük, a kifolyó levét tálban felfogjuk. Összekeverjük az édesköménnyel, a mézből, olajból, ecetből, sóból saláta öntetet készítünk. Megágyazunk a tányéron a salátával, arra halmozzuk a narancsos édesköményt, majd az öntettel tálaljuk.

Cikória saláta
A cikória a másik ismeretlen, salátának is remekül használható növény, amivel érdemes megismerkednünk. Mutatjuk, milyen salátát készíthetsz belőle.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!